streda 2. mája 2012

Vanilkové čučoriedky


Nápad na tento jednoduchý recept som dostala v Prahe počas návštevy jednej francúzskej kaviarne, kde ma natoľko oslovil ich voňavý čučoriedkový koláč, že som sa rozhodla si taký upiecť aj doma. Musím sa priznať, že sa mi naozaj veľmi podaril a niesom už jediná, kto sa teší na jeho reprízu.
Vanilkové čučoriedky

Potrebujeme


-250g nerozvaľkaného lístkového cesta (predávajú v chladiacich boxoch v každých potravinách po 500g)
-2 vanilkové pudingy Dr. Oetker Creme Ole(nevarí sa)
-600 ml plnotučného mlieka
-50g roztopeného masla
-1/2 strúčika vanilkového lusku alebo 1 lyžička vanilkového extraktu
-2 poháre zaváraných čučoriedok aj so šťavou (najlepšie domácich)
-práškový cukor na posypanie
+trochu masla na vymazanie formy

Postup


Zohrejeme trúbu na 180°C a maslom vymastíme koláčovú formu s priemerom 24 cm.
Podľa návodu urobíme puding, zašľaháme roztopené maslo a z vanilkového lusku vyberieme dreň. Všetko poriadne zmiešame a odložíme do chladničky.
Zatiaľ si rozvaľkáme lístkové cesto tak, aby po umiestnení do formy asi pol centimetra prečnievalo cez okraj, prikryjeme alobalom, na ktorý poukladáme suché fazule a dáme na 10 minút piecť. Po 10 minútach vyberieme alobal s fazuľami a pečieme ešte cca 7 minút, kým cesto aj vnútri nezozlatne. Aby sa pri vyberaní z formy nerozpadlo, počkáme kým vychladne.
Do pudingu postupne vareškou zamiešame celý jeden pohár čučoriedok aj so šťavou, ktorá dá pudingu peknú fialovú farbu. Vanilkovo-čučoriedkovú zmes opatrne nalejeme na cesto, poukladáme na ňu druhý pohár čučoriedok (tentokrát bez šťavy), posypeme práškovým cukrom a dáme chladiť aspoň na 1 deň do chladničky).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára