nedeľa 17. marca 2013

Mramorový čokoládovo vanilkový cheesecake

Čo sa cheesecakeov týka, veľmi rada experimentujem. Čokoládový mi pripomína Termix z detsva a vanilkový je osvedčená klasika:)
Mramorový čokoládovo vanilkový cheesecake

Potrebujeme

-70g masla  
-150g kakaových BeBe sušienok
-400g jemného tvarohu
-50 g smotanového syra (Philadelphia)
-250g kyslej smotany
-2 vajcia  
-1 sáčok vanilka bourbon cukru (obsahuje vanilkové zrniečka, predávajú ho v Dmke asi po 5 ks
-50g vanilkového cukru
-50g práškového cukru
-50g horkej čokolády
-3 PL kakaa  


Postup

V kuchynskom robote zomelieme BeBe sušienky najemno a v miske zmiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes utlačíme na spodok a okraje tortovej formy s priemerom 18cm.
Tvaroh, kyslú smotanu, smotanový syr, cukor a vajcia zmiešame v kuchynskom robote. Asi polovičku zmesi prelejeme do vedľajšej misky, pridáme kakao a 25g vychladenej roztopenej čokolády.
Na keksíkový základ striedavo lejeme vanilkovú a čokoládovú plnku, prípadne ešte lyžicou jemne premiešame. Navrch nalejeme zvyšných 25g roztopenej čokolády a lyžicou trošku upravíme tvar.
Pečieme asi 60 minút pri 130°C. Cheesecake je hotový, keď sa na okrajoch zdvihne a po zatrasení sa trošičku kýve len stred.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára