pondelok 22. apríla 2013

Bounty cupcakes

Pre milovníkov tyčinky Bounty som objavila úžasný recept, ktorý kombinuje čokoládu s kokosom a jeho výsledkom je už spomínaná tyčinka v koláčovom prevedení. Cupcakes sú naozaj výborné, čoho dôkazom je fakt, že všetky stihli zmiznúť zo stola v priebehu 10 minút:)
Na 8 cupcakeov


Bounty cupcakes
Potrebujeme

-35g masla
-85g hladkej múky
-125g krupicového cukru
-25g kakaa
-1/2 ČL prášku do pečiva
-1/4 ČL soli
-100 ml mlieka
-1 vajce
-1-2 kokosové tyčinky Bounty

-250g práškového cukru
-80g masla
-30ml kokosového mlieka

-1 tyčinka Bounty
-strúhaný kokos

Postup

Trúbu predhrejeme na 170˚C a vyložíme formu na muffiny papierovými košíčkami (najlepšie ak máte nejaké tmavé aby lepšie vynikol rozdiel medzi bielou kokosovou polevou a košíčkom).
Najprv si pripravíme cesto. V kuchynskom robote zmiešame roztopené maslo, múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ, kým sa nevytvorí jednotná tmavá hmota. Vedľa v miske premiešame ručným mixérom mlieko s vajcom a pridáme ku kakaovej zmesi. Necháme poriadne premiešať a rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov. Na vrch poukladáme nakrájané Bounty tyčinky a pečieme cca 25 minút. Košíčky vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Na kokosovú polevu si vymiešame práškový cukor s roztopeným maslom a kokosovým mliekom a necháme chvíľku stuhnúť v chladničke (max. 10-15 minút, inak hmota stuhne a nieje možné s ňou pracovať). Muffinky ponatierame kokosovou polevou, obalíme v strúhanom kokose, vďaka čomu sa urovná ich povrch a ozdobíme kúskami Bounty tyčinky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára