utorok 28. januára 2014

Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake


Potrebujeme

-200g čokoládových sušienok (napr. Bebe kakaové)
-130g masla

-900g Philadelphie (Lučina)
-170g krupicového cukru
-20g vanilkového cukru
-zrniečka z 1/2 tobolky vanilky/ 1 ČL vanilkového extraktu
-4 vajcia
-200g kvalitnej horkej čokolády
-2 ČL holandského kakaa

-70g horkej čokolády
-50ml šľahačkovej smotany


Postup

Kakaové sušienky si rozdrvíme v kuchynskom robote najemno, zalejeme roztopeným maslom, zmiešame a rukou natlačíme do kruhovej formy s priemerom 24cm. Vo vodnom kúpeli si roztopíme horkú čokoládu a necháme stranou vychladnúť. Ostatné ingrediencie (Philadelphiu, cukor, vanilku, vajíčka, kakao) spolu zamiešame a nakoniec prilejeme roztopenú čokoládu. Čokoláda by nemala byť horúca, pretože sa pri miešaní zrazí a vytvorí hrudky. Najlepšie urobíte, ak si ju roztopíte ako prvú , medzitým si pripravíte ostatné ingrediencie a nakoniec ju len primiešate. Čokoládovú plnku nalejeme na sušienkový korpus, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť pri 150°C na 50 minút. Cheesecake by mal sa mal trošku zdvihnúť a po zatrasení by mal byť pevný. Vyberieme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Pomocou väčšej naberačky ho presunieme z formy na tanier a dáme stuhnúť do chladničky.
V menšom hrnci dáme zohrievať šľahačkovú smotanu s nalámanou čokoládou a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nalejeme ju na cheesecake. Po vychladnutí môžeme ozdobiť čokládovými hoblinami.

5 komentárov:

  1. Zdravím, chcela by som si overiť to množstvo syra, či naozaj až 900 gramov ? vdaka za info, pekný deň :-) Krásne výtvory !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, ano ide toho tolko do 24cm tortovej formy:) ak robis do mensej napr 18cm daj polovicne davky:) a dakujeeeem

      Odstrániť
    2. Katka ďakujem za takú promptnú odpoveď .-)

      dám vedieť ako dopadla pekný deň !

      Odstrániť
  2. dnes som robila- uzasny! dakujem za inspiraciu!!

    OdpovedaťOdstrániť