nedeľa 15. júna 2014

Profiteroles so sladkou šľahačkou

(Choux a la Chantilly)

Profiteroles so sladkou šľahačkou

Potrebujeme

-20g krupicového cukru
-100g masla
-1 ČL soli
-120g hladkej múky
-4 vajcia

-500ml šľahačkovej smotany
-50g práškového cukru
-plátky mandlí
-horká čokoláda

Postup

V strednom hrnci si zohrejeme 120ml vody zmiešanej s cukrom, maslom a soľou a necháme zovrieť. Veľmi rýchlo pridáme už odváženú múku, stíšime plameň a miešame drevenou varechou asi minútu kým sa cesto začne odlepovať od panvice. Cesto vyklopíme na tanier a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslovú hmotu premiestnime do misky a primiešame k nej vajcia, tak aby bolo cesto hladké a lesklé.
Rúru vyhrejeme na 220°C a plech si vyložíme papierom na pečenie. Cesto nanášame lyžicou na plech o veľkosti vajíčka (necháme medzi nimi aspoň 4 cm miesto), mne vyšlo 16ks, vložíme do rúry a znížime teplotu na 200°C. Pečieme 20 minút a po vybratí necháme úplne vychladnúť.
Profiteroles prerežeme v strede na dve časti, naplníme vyšľahanou šľahačkou s cukrom, posypeme opraženými mandlami a polejeme roztopenou čokoládou. Vychladíme a podávame.

4 komentáre:

  1. mňamka to musí byť dobre škoda, že som v pečení také nemehlo :(

    inak bola by som veľmi šťastná keby si sa zapojila do giveaway o dvojo náušníc :) giveaway čoskoro končí takže máš poslednú šancu :) pokiaľ nemáš zaujem prepáč že ti to tu vypisujem :) http://fashion-paradis.blogspot.sk/2014/05/giveaway-earring.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zdravím Katka, k tomu maslovému cestu, pridať v surovom stave vajíčka a premiešať ? alebo ich vyšlahať , či oddeliť bielka od žltok ? vďaka za info .. krásny deň :-)

    OdpovedaťOdstrániť