utorok 10. júna 2014

Slaný koláč s kozím syrom a sušenými paradajkami

Pokiaľ máte radi kozí syr, tak si tento úžasný slaný koláč okamžite zamilujete. Nie je to nič komplikované, všetky ingrediencie sa dajú kupiť v nákupných reťazcoch a veľmi rýchlo z nich vyčarujete tento rýchly a ľahký obed. Recept je na 1/2 plechu alebo 2 porcie.
Inšpirácia: Zděnek Pohlreich
Slaný koláč s kozím syrom a sušenými paradajkami
Potrebujeme

-1/2 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
-1 žĺtok
-2 veľké paradajky
-červené pesto (napr. Jamie Oliver)
-sušené paradajky naložené v oleji
-130g kozieho syru s pleňou na povrchu (celú rolku predáva President)
-hrsť píniových orieškov
-čerstvý tymián

Postup

Rúru si predhrejeme na 190°C a plech vyložíme papierom na pečenie. Okraje cesta (asi 1,5 cm) preložíme dovnútra a stred cesta poprepichujeme vidličkou. Plech dáme do rúry a pečieme 10-15 minút, dokým nebude cesto svetlo zlaté. Zatiaľ si nakrájame paradajky na kolieska a dáme ich odkvapkať do sitka. Kozí syr taktiež pokrájame na plátky. Cesto vyberieme a pokiaľ nám stred veľmi vybehol, stlačíme ho opatrne dole. Cesto potrieme pestom (okraje vynecháme), poukladáme naň čerstvé a potom súšené paradajky. Rovnomerne posypeme píniovými orieškami a rozprestrieme plátky kozieho syra. Na uplný záver natrháme čerstvé lístky tymiánu a okraje potrieme žĺtkom. Pečieme 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára